ponedeljek, 30. marec 2015

Homemade Almond Butter / Domače mandljevo maslo



“If words had flavors, 
hers would be bitter almonds 
and coffee grounds.” 
― Jodi Picoult, The Storyteller
Making homemade almond butter is the easiest thing in the world .... IF you have a good food processor. My food processor was really mini and was not intended to be used for a long time. That is why I avoided making raw recipes. As soon as I tried a recipe that requires a lot of cutting, my poor food processor coughed and died. Bon voyage little guy! Truffle and I bought a new food processor and I can not wait for it to arrive, because I will go mental with raw recipes! =) But  seriously, homemade almond butter is very easy to prepare, you just need a food processor,  which is intended to be used for a longer period and not just a few seconds.

Almond butter can be used as a spread on a bread, in your morning granola, oatmeal, shake, as a spread on apple or other fruit slices, pancakes, in yogurt, on waffles in various recipes ...

With love, Neja
Izdelava domačega mandljevega masla je nekaj najlažjega na svetu…. ČE imaš dober multipraktik. Moj multipraktik je bil bolj mini in ni bil namenjen temu, da se ga uporablja dalj časa. Ravno zaradi tega sem se izogibala presnih receptov. Takoj, ko sem se lotila recepta, ki zahteva veliko rezanja, je moj ubogi multipraktik zakašljal in crknil.  Bon voyage little guy! S Tartufijem sva kupila novega in komaj čakam, da prispe, ker se mi bo čisto utrgalo glede receptov! =) Drugače pa resno, domače mandljevo maslo je zelo preprosto pripraviti, le tak multipraktik morate imeti, ki je namenjen temu, da lahko reže tudi po 20 min in ne samo par sekund.

Mandljevo maslo se lahko uporabi kot namaz na kruhu, v jutranji granoli, kaši, smutiju, kot namaz na jabolčnih ali drugih sadnih rezinah, palačinkah, v jogurtih, na vafljih, v raznih receptih…

Z ljubeznijo, Neja


The Recipe


Ingredients

Almonds

The process

Add the almonds to a food processor and grind for 15 minutes, stopping regularly to scrape down the sides. After 15 minutes the almonds will turn smooth and creamy. Keep in an airtight container in the refrigerator.
Sestavine

Mandlji

Postopek

Mandlje stresite v multipraktik. Meljite, odprite multipraktik in iz sten postrgajte mlete mandlje….to stalno ponavljajte. Trajalo bo kar nekaj časa preden bodo mandlji spustili olje. Postopek lahko traja tudi 15 minut, odvisno od kvalitete multipraktika. Hranite ga v hladilniku v posodi s pokrovom. 
Share:

5 komentarjev

  1. I've always wanted to try making my own nut butter!

    OdgovoriIzbriši
  2. Tolažba? Tudi duša mojega multipraktika je odpeketala v večna lovišča medtem ko sem mlela mandlje. In sem sedaj brez njega. Nujno ga potrebujem. Kaj si naročila sedaj?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moje sožalje :D. Tole mletje je res hudič. Tegale sem kupila: http://trgovina.mercator.si/tehnika/gospodinjski-aparati/aparati-za-pripravo-hrane/multipraktiki---mum/kuhinjski-aparat-russell-hobbs-19000-56-desire-collection-521161

      K je bil ravno 20% znižan. Samo ga še čakam, ni bil še testiran.

      Izbriši
  3. Koliko mandljev pa potrebuješ za eno tako količino kot je na tvojih fotografijah?
    Komaj čakam, da ga poskusim naredit tudi sama:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmm, mislim, da sem jaz uporabila eno vrečko, kakšne 200 g. Srečno pri mletju! =)

      Izbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig