petek, 22. marec 2013

Rice noodles with chicken / Riževi rezanci s piščancem



I  l o v e   this!! And this is for me comfort food. In fact, it's not that unhealthy. I could label it as healthy recipe. I always order this when I'm in Chinese restaurant, good thing I live close to one so when I have a  moment of crisis, rice noodles are always near. Pasta in any form is pure joy for me. Uh , carbohydrates can REALLY put you in a good mood.
I am currently reading a book by author Elizabeth Gilbert: Eat, pray, love ... you probably heard about this book a few years ago. Amazing  woman! She took time for herself (female with balls!!) and went on a trip for one year, in three countries: Italy, India and Indonesia. First, she went to Italy and oh Mary , Mary.... oh it's all about pasta, bread, ice cream, pizza ... there! it's really pure pleasure. That would be a dream for me! I know, I'm sure I would look like a donut after one month.. but hey .... if I was already there, I would not  give up my passions! I would work on weight loss in Slovenia ;).



Ingredients

  • Rice noodles / Asian noodles
  • Canned sprouts
  • Paprika
  • Chicken
  • Canned baby corn
  • Bamboo
  • Peanut oil
  • Soy Sauce
  • Onion
  • Sesame


The process
Fry onion, chicken and pepper, add corn, sprouts, sesame, bamboo, season with salt, add the peanut oil, soy sauce. Rice noodles are basically not cooked but we just soak them in boiling water for as long as it says on the packaging. Mix all together and voilà!


Tole absolutno obožujem in zame je to hrana za dušo. Pa saj v bistvu niti ni tako nezdrava. Lahko bi jo umestila tudi med zdrave recepte. V kitajski restavraciji vedno planem po temu, še dobro, da živim blizu ene, da imam v trenutku krize riževe rezance vedno blizu. Testenine v kakršnikoli obliki so zame čisto veselje. Uh res je, ogljikovi hidrati nas RES spravljajo v dobro voljo. 
Trenutno berem knjigo avtorice Elizabeth Gilbert: Jej, moli, ljubi... verjetno jo poznate. Super ženska, ki si je vzela čas ZASE (ženska z jajci!!) in šla za eno leto po svetu, v tri države: Italijo, Indijo in Indonezijo. Najprej je šla v Italijo in oh Marija....vse se vrti okoli testenin, kruha, sladoleda, pice... to je res čisti užitek. To bi bilo zame sanjsko! Vem, prepričana sem, da bi se razvlekla kot krof po kakšnem mesecu..ampak....hej, če bi bila že tam, se ne bi odrekala svojim strastem! Hujšala bi, ko bi se vrnila v Slovenijo ;).

Z ljubeznijo,  Neja



Sestavine

  • Riževi rezanci / azijski rezanci
  • Vloženi kalčki
  • Paprika
  • Piščanec
  • Vložena mini koruza
  • Bambus
  • Arašidovo olje
  • Sojina omaka
  • Čebula
  • Sezam


Postopek
Čebulo, piščanca, papriko popečemo, dodamo koruzo, kalčke, bambus, sezam, solimo, dodamo arašidovo olje, sojino omako. Riževi rezanci se ne kuhajo ampak samo namakajo v vreli vodi toliko časa, kot piše na embalaži. Zmešamo vse skupaj in voilà!


Share:

7 komentarjev

  1. Mmm, tudi jaz obožujem vse vrste testenin. In seveda tudi kitajsko kuhinjo, zato bo tole treba obvezno poskusiti!

    OdgovoriIzbriši
  2. Super si tole naredila. Sem že mal opustil domače izvedbe kitajske kuhinje, ker sem se bolj vrgel na mehiško. Mal spremembe mora bit. Vendar pa po ogledu teh tvojih fotk, bom kmalu tud jaz doma naredil nekaj kitajskega.

    Glede te kitajske restavracije, ki je blizu tebe, sva se po možnosti že kdaj srečala, če si redna gostja. Zame siguno najboljša kitajska restavracija, pa še domač sem že postal s šefom in ostalimi, že od kar sem tja hodil med službo na kosilo. Moja najljubša jed pa je (pazi zdaj to) Piščanec na sečuanski način brez piščanca (ker ne jem mesa). Pred leti so malo čudno gledali, ko sem vedno to naročil, sedaj pa so se že navadili, tako, da mi je ČU zadnjič rekel, da bodo dali to kar na jedilnik.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mmm, mehiška..še ena moja najljubša kuhinja!! haha, odvisno kje živiš, kitajskih restavracij je toliko kot slovenskih ;). Dobro si se znašel, te pa čisto razumem in se mi zdi čisto logično, da čeprav ješ brez piščanca, ti je vseeno noro dobro.

      Izbriši
  3. looks delicious..lovely teapot
    http://foody-buddy.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  4. Mmm, izgleda slastno <3
    Te lahko vprašam kje si kupila te rezance? :) Jaz sem jih 1x v lidlu in niso bili nič kaj okusni oziroma so imeli neznosen vonj in okus, tako da nobena začimba in dodana zelenjava ni pomagala :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! =) Konkretno tele sem kupila v Mercatorju.

      Izbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig