torek, 9. september 2014

Veggie sandwich with hummus / Vegi sendvič s humusom



“Love is like yesterday, today, and tomorrow rolled up into one big Maybe Sandwich. 
I’ll take two, to go.” 

― Jarod Kintz,  Love quotes for the ages. And the ageless sages.
It’s not exactly a gourmet experience, it’s not something new, it’s not special ... it's just a sandwich. Sandwich filled with vegetables, vitamins and good ingredients. And humus is in it too, so it’s more filing. You don’t have to give up eating sandwiches, you just need to refresh them and fill it with the best ingredients.

I prepared and ate hummus for the first time in my life. I always feel weird when I make dishes, which I never even ate before, because I can’t compare the taste. I always thought that one of the components of hummus is cabbage. The word itself sounds to me as if the cabbage is 100% in it. I have such strange associations quite often. I remember how my 1.st grade class teacher’s voice reminded me of pears. And I have a lot of these type of silly associations. Well, humus does not contain cabbage. Now I know.

I was in a sandwich mood on Saturday. It was a day for sandwich, for steps through the city streets, for observing the trees that want Autumn, for large black dog and a friendly stranger.

With love, Neja
Ni ravno gurmansko doživetje, ni nekaj novega, ni poseben… je le sendvič. Sendvič, poln zelenjave, vitaminov in dobrih sestavin. Pa še humus je zraven, za večjo sitost. Sendvičem se ni potrebno odreči, le osvežiti jih moramo in napolniti z boljšimi sestavinami.

Humus sem pripravila in jedla prvič v življenju. Vedno se počutim čudno, kadar se lotim jedi, ki je niti jedla nisem nikoli, ker ne morem primerjati okusa. Vedno sem mislila, da je zelje ena od sestavin humusa. Sama beseda mi zveni tako, kot da je zraven 100% tudi zelje. Velikokrat imam take čudne asociacije. Spomnim se, kako me je glas moje razredničarke iz 1. razreda asociiral na hruške. Pa še veliko imam takšnih trapastih asociacij. No, humus ne vsebuje zelja. Sedaj vem.

V soboto sem bila sendvičersko razpoložena. Bil je dan za sendvič, za korake po mestnih ulicah, za opazovanje dreves, ki si želijo jeseni, za velikega črnega psa in prijaznega neznanca.

Z ljubeznijo, Neja

Čas je za …. Nov giveaway
ki so popestrili sobotno fotografiranje,
 čakajo 3 izmed vas. 
Prijazno jih je odstopila Trgovina Popolna Dekoracija

Srečno!


a Rafflecopter giveaway
Recipe from: Fit sugar

The Recipe

Ingredients 

Sandwich
whole-grain bread
hummus
thin slices of cucumber
thin slices of tomato
slices of avocado
alfalfa sprouts
grated carrots

Hummus
10 ounce of chickpeas, drained (reserve the liquid-a few spoons)
2 tbsp. tahini
1-2 cloves of garlic
⅛ cup olive oil
salt and pepper, to taste
lemon juice of half a lemon

The process

1.To make the hummus, in the bowl of a food processor, add chickpeas, a few spoons of the reserved liquid, garlic, olive oil, salt, pepper, lemon juice. Blend until desired consistency.

2.Store in an airtight container in the refrigerator for up to two weeks.
Sestavine 

Sendvič
polnozrnat kruh
humus
tanke rezine kumare
tanke rezine paradižnika
rezine avokada
kalčki
naribano korenje

Humus 
300g kuhane čičerike / iz pločevinke (prihranite nekaj žlic tekočine v kateri se je kuhala čičerika / iz pločevinke)
2 žlici tahinija (sezamova pasta)
1-2 stroka česna
3-4 žlice olivnega olja
sol in poper po okusu
limonin sok polovice limone

Postopek 

1. V posodo multipraktika stresemo čičeriko, dodamo tahin, olupljen česen, olivno olje, nekja žlic vode, ki ste si jo pustili, sol, poper, limonin sok. Zmeljemo do želene konsistence (namaz).

2. Shranjujte v neprodušni posodi v hladilniku do dva tedna.
Share:

19 komentarjev

  1. A beautiful looking sandwich and healthy too. Blessings, Catherine

    OdgovoriIzbriši
  2. Zaljubljena v tvoje fotografije.. In vse je tako.. Njami. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Njama, sendviči izgledajo hudo dobro! A je ta količina česna v humusu ok? Z mami sva pred časom namreč delali čičerikin namaz (ne bom rekla humus, ker nisva imeli tahinija) in dali česen po receptu, pa je bilo grozno, čutil si samo česen, usta bi se mi kmalu vžgala... ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hej Manca! Količina je ta prava, lahko pa seveda zmanjšaš količino, če ti česen ni preveč všeč. Npr. samo pol stroka.

      Izbriši
  4. No pa sva bila spet povezana. Tudi jaz sem delal hummus v novem blenderju. Zdej gre res na izi.
    Zdi se mi pa, da si malo zgrešila z eno glavno sestavino in to je kumin in ne kumina. Med njima je velika razlika v okusu. Kumino poznamo bolj pri nas, kumin pa je indijska začimba in paše k orientalskim jedem ali pa mehiškim.
    Največkrat napako naredijo tudi prevajalci kuharksih oddaj, kjer angleško besedo "kumin" prevedejo kar v kumino, zato pa so nekateri recepti zgrešeni oziroma imajo čisto drug okus, kot pa bi ga morali imeti.
    Česna pa tudi 2 glavici ni preveč pri 300 gramih čičerike, vsaj pri nas doma.

    OdgovoriIzbriši
  5. mmmm,obozujem hummus.In tile kristalcki so zlo lustni :)

    OdgovoriIzbriši
  6. tvoj blog sem odkrila na novo, res super recepti in lepe fotografije, imam že kup novih idej, kaj bom kuhala :) sendviči pa izgledajo res super, sama humus ponavadi uporabljam v wrapih in naredi božanski okus

    OdgovoriIzbriši
  7. njami sendvički! Meni v humus le limona ne paše toliko, kot je v receptu. Najprej sem namreč sprobala tistega iz Hoferja, ki ni tako kisel in sedaj dodam raje manj limone. Česen in tahini sta pa zame glavni sestavini, poleg čičerike. Škoda le, da je tahini pri nas tako drag :(

    OdgovoriIzbriši
  8. Moram preizkusit recept, izgleda zelo dobro! :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Love the recipe. will try it soon..
    Thanks for sharing

    OdgovoriIzbriši
  10. waaaw tole izgleda super :) bo treba probati.
    super giveaway, fingers crossed :)

    lep dan

    OdgovoriIzbriši
  11. Umm yummi in ur tummy ;)

    www.polkakilo.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig