I’ll take two, to go.”
― Jarod Kintz, Love quotes for the ages. And the ageless sages.
It’s not exactly a gourmet experience, it’s not something new, it’s not special ... it's just a sandwich. Sandwich filled with vegetables, vitamins and good ingredients. And humus is in it too, so it’s more filing. You don’t have to give up eating sandwiches, you just need to refresh them and fill it with the best ingredients. I prepared and ate hummus for the first time in my life. I always feel weird when I make dishes, which I never even ate before, because I can’t compare the taste. I always thought that one of the components of hummus is cabbage. The word itself sounds to me as if the cabbage is 100% in it. I have such strange associations quite often. I remember how my 1.st grade class teacher’s voice reminded me of pears. And I have a lot of these type of silly associations. Well, humus does not contain cabbage. Now I know. I was in a sandwich mood on Saturday. It was a day for sandwich, for steps through the city streets, for observing the trees that want Autumn, for large black dog and a friendly stranger. With love, Neja |
Ni ravno gurmansko doživetje, ni nekaj novega, ni poseben… je le sendvič. Sendvič, poln zelenjave, vitaminov in dobrih sestavin. Pa še humus je zraven, za večjo sitost. Sendvičem se ni potrebno odreči, le osvežiti jih moramo in napolniti z boljšimi sestavinami. Humus sem pripravila in jedla prvič v življenju. Vedno se počutim čudno, kadar se lotim jedi, ki je niti jedla nisem nikoli, ker ne morem primerjati okusa. Vedno sem mislila, da je zelje ena od sestavin humusa. Sama beseda mi zveni tako, kot da je zraven 100% tudi zelje. Velikokrat imam take čudne asociacije. Spomnim se, kako me je glas moje razredničarke iz 1. razreda asociiral na hruške. Pa še veliko imam takšnih trapastih asociacij. No, humus ne vsebuje zelja. Sedaj vem. V soboto sem bila sendvičersko razpoložena. Bil je dan za sendvič, za korake po mestnih ulicah, za opazovanje dreves, ki si želijo jeseni, za velikega črnega psa in prijaznega neznanca. Z ljubeznijo, Neja |
Čas je za …. Nov giveaway.
Ti vijolični prtički in zeleni kristali,
ki so popestrili sobotno fotografiranje,
čakajo 3 izmed vas.
Prijazno jih je odstopila Trgovina Popolna Dekoracija.
Srečno!
Recipe from: Fit sugar
The Recipe
Ingredients Sandwich whole-grain bread hummus thin slices of cucumber thin slices of tomato slices of avocado alfalfa sprouts grated carrots Hummus 10 ounce of chickpeas, drained (reserve the liquid-a few spoons) 2 tbsp. tahini 1-2 cloves of garlic ⅛ cup olive oil salt and pepper, to taste lemon juice of half a lemon The process 1.To make the hummus, in the bowl of a food processor, add chickpeas, a few spoons of the reserved liquid, garlic, olive oil, salt, pepper, lemon juice. Blend until desired consistency. 2.Store in an airtight container in the refrigerator for up to two weeks. |
Sestavine Sendvič polnozrnat kruh humus tanke rezine kumare tanke rezine paradižnika rezine avokada kalčki naribano korenje Humus 300g kuhane čičerike / iz pločevinke (prihranite nekaj žlic tekočine v kateri se je kuhala čičerika / iz pločevinke) 2 žlici tahinija (sezamova pasta) 1-2 stroka česna 3-4 žlice olivnega olja sol in poper po okusu limonin sok polovice limone Postopek 1. V posodo multipraktika stresemo čičeriko, dodamo tahin, olupljen česen, olivno olje, nekja žlic vode, ki ste si jo pustili, sol, poper, limonin sok. Zmeljemo do želene konsistence (namaz). 2. Shranjujte v neprodušni posodi v hladilniku do dva tedna. |
A beautiful looking sandwich and healthy too. Blessings, Catherine
OdgovoriIzbrišiThank you Catherine!
IzbrišiZaljubljena v tvoje fotografije.. In vse je tako.. Njami. :)
OdgovoriIzbrišiHvala! Prav res, še enkrat hvala =)
IzbrišiNjama, sendviči izgledajo hudo dobro! A je ta količina česna v humusu ok? Z mami sva pred časom namreč delali čičerikin namaz (ne bom rekla humus, ker nisva imeli tahinija) in dali česen po receptu, pa je bilo grozno, čutil si samo česen, usta bi se mi kmalu vžgala... ;)
OdgovoriIzbrišiHej Manca! Količina je ta prava, lahko pa seveda zmanjšaš količino, če ti česen ni preveč všeč. Npr. samo pol stroka.
IzbrišiNo pa sva bila spet povezana. Tudi jaz sem delal hummus v novem blenderju. Zdej gre res na izi.
OdgovoriIzbrišiZdi se mi pa, da si malo zgrešila z eno glavno sestavino in to je kumin in ne kumina. Med njima je velika razlika v okusu. Kumino poznamo bolj pri nas, kumin pa je indijska začimba in paše k orientalskim jedem ali pa mehiškim.
Največkrat napako naredijo tudi prevajalci kuharksih oddaj, kjer angleško besedo "kumin" prevedejo kar v kumino, zato pa so nekateri recepti zgrešeni oziroma imajo čisto drug okus, kot pa bi ga morali imeti.
Česna pa tudi 2 glavici ni preveč pri 300 gramih čičerike, vsaj pri nas doma.
Ijoj, imaš prav, hvala! =)
Izbrišimmmm,obozujem hummus.In tile kristalcki so zlo lustni :)
OdgovoriIzbrišitvoj blog sem odkrila na novo, res super recepti in lepe fotografije, imam že kup novih idej, kaj bom kuhala :) sendviči pa izgledajo res super, sama humus ponavadi uporabljam v wrapih in naredi božanski okus
OdgovoriIzbrišinjami sendvički! Meni v humus le limona ne paše toliko, kot je v receptu. Najprej sem namreč sprobala tistega iz Hoferja, ki ni tako kisel in sedaj dodam raje manj limone. Česen in tahini sta pa zame glavni sestavini, poleg čičerike. Škoda le, da je tahini pri nas tako drag :(
OdgovoriIzbrišiMoram preizkusit recept, izgleda zelo dobro! :)
OdgovoriIzbrišiSuper!!
OdgovoriIzbrišiMmm nom nom nom :D
OdgovoriIzbrišiLove the recipe. will try it soon..
OdgovoriIzbrišiThanks for sharing
waaaw tole izgleda super :) bo treba probati.
OdgovoriIzbrišisuper giveaway, fingers crossed :)
lep dan
Looks appetizing!
OdgovoriIzbrišiUmm yummi in ur tummy ;)
OdgovoriIzbrišiwww.polkakilo.blogspot.com
krasni sendviči
OdgovoriIzbriši