sreda, 26. november 2014

Gluten-free Muffins / Brezglutenski mafini


Unexpectedly, I have lost myself ...  I almost drowned in the flood of inspirational photos. Click, click, click .... A sip of home made ginger tea, not that 'tea bag' tea. Hmmm, just enough ginger. 5 minutes I pondered how many inches of ginger root to cut. And just when I decided ... yes, ahm, 1,5 inches will be just right ... no, I accidentally cut off another part. Do I add that part? It's already cut off, and now it will only start to dry, oohhhh! Uugh, I'll add it, yes. Welcome to my world of indecisiveness.

Just the right amount of ginger, perfect number of lemon juice drops and a pretty ''lemonade-like'' shade of tea. Regular tea drinkers will understand ... . colour of tea says a lot.

Tea + Photographs = Comfort, Peace, Wishes. Lots of wishes ..

I was searching a recipe for muffins with buckwheat flour. Because it sounds cool. Healthy. Something new. Gluten-free. And I had buckwheat flour in my food cupboard, for quite some time. All other components were conveniently at home. Rationality, I like that. And something healthy.

With love, Neja
Nepričakovano sem se izgubila… skoraj utonila v poplavi navdihujočih fotografij. Klik, klik, klik.... Požirek domačega ingverjevega čaja, ne tistega iz vrečke. Hmmm, ravno prav ingverja ima. 5 minut sem premišljevala koliko centimetrov ingverjeve korenine naj odrežem. In ravno, ko sem se odločila, … ja, ahm, 3 centimetri bodo ravno pravšnji…ne, pomotoma sem odrezala še en del. Naj dodam še ta del? Zdaj je že odrezan, sedaj se bo samo sušil, oohhhh! Eh, dodala ga bom, ja. Dobrodošli v moj svet neodločnosti.

Ravno prav ingverja, pravo število kapljic limoninega soka in lep ''limonadast'' odtenek čaja. Redni pivci čajev bodo razumeli….barva čaja pove veliko.

Čaj + Fotografije = Udobje, Mir, Želje. .. Veliko želja

Iskala sem recept za mafine z ajdovo moko. Ker zveni fino. Zdravo. Nekaj novega bo to. Brez glutena. In ravno sem jo imela v omari, ne ravno, že nekaj časa. Vse ostale sestavine so bile prikladno doma. Racionalno, to mi je najbolj všeč. In zdravo.

Z ljubeznijo, Neja
        
Nov Giveaway imam za vas! 
V duhu Movembra, predno se izteče, mine, puuf in se spremeni v veseli december. 
Brčice se popularne tudi izven tega meseca… zadnja leta je že tako. 
Trije bodo v svoj nabiralnik prejeli papirčke za mafine z okraski-brki, ki jih podarja 


a Rafflecopter giveaway
Recipe from: Whole living

The Recipe

Ingredients (makes 6 muffins)

2/4 cup buckwheat flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp ground cinnamon
1/8 tsp coarse salt
2 large eggs
1 mashed banana
1/4 cup honey
1/2 finely diced (peeled and cored) sweet apple
1/4 cup chopped walnuts

The process

Heat oven to 350 degrees. Place four baking cups in a muffin tin.

In a bowl, whisk together flour, baking powder, cinnamon, and salt. In another bowl, whisk together eggs, banana, and honey. Mix the wet ingredients into the dry, then fold in apple and walnuts.

Fill the batter to the tops of the lined cups (these don't rise) and fill remaining cups halfway with water.

Bake 25-30 minutes, or until a tester comes out clean. Let cool on a wire rack.

Store muffins in an airtight container up to 2 days.
Sestavine (za 6 mafinov)

60g ajdove moke
1 čajna žlička pecilnega praška
1/2 čajne žličke mletega cimeta
1/8 čajne žličke grobe soli
2 veliki jajci
1 banana (spasirana, pire)
85g medu
polovica jabolka (drobno sesekljan)
30g sesekljanih orehov

Postopek

Pečico ogrejte na 175°C. V pekač za mafine položite papirčke za mafine.

V skledi zmešajte skupaj moko, pecilni prašek, cimet in sol. V drugi skledi zmešajte skupaj jajca, bananin pire in med. Z metlico zmešajte suhe in mokre sestavine ter dodajte sesekljano jabolko in orehe.

Do vrha napolnite papirčke za mafine (ti mafini ne narastejo)  in v preostale prazne prostorčke pekača vlijte vodo-do polovice.

Pečemo 25-30 minut ali dokler zapičen zobotrebec ne pride ven čist. Mafine pustite 10min, da se ohladijo.

Mafine lahko hranite 2 dni v nepredušno zaprti posodi.
Share:

11 komentarjev

  1. uuu tole bo pa treba sprobati :))
    + super giveaway :)
    lep dan!

    OdgovoriIzbriši
  2. Jojj držim pesti za tale set! :)
    In spet moram pohvalit tvoje fotografije, res imaš smisel za to :) Recepti pa naj bodo še naprej tako slastni ;) Meni osebno je glavno to, da ne vsebujejo kakšnih "ohinsploh" sestavin, za katere moram speljati cel projekt, da jih sploh dobim. Najraje imam take, za katere imam sestavine že kar doma. Tale je definitivno tak, superca ;)

    OdgovoriIzbriši
  3. olja, obožujem mafine in tale set bi mi prišel ravno prav :)

    OdgovoriIzbriši
  4. To pa bom vsekakor preizkusila! Same super sestavine, ki jih imam rada(:
    Nadaljuj še naprej tako odlično s svojim delom!(:

    Crayons and Beads

    OdgovoriIzbriši
  5. Danes sem prvič zasledila blog, navdušena nad recepti. Sem zelo velika ljubiteljica muffinov in ostalih dobrot. Želela bi še kakšen poseben božični recept za muffine.

    OdgovoriIzbriši
  6. Želela bi videt recepte različnih muffinov, ker jih obožujem! <3

    OdgovoriIzbriši
  7. sporočam, da sem danes spekla tele mafine in so o d l i č n i :)))))) defenitivno bodo še kdaj na sporedu
    zdej pa držim pesti za tale giweaway :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Rada bi videla kakšen recept božičnih muffinov :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Super giveaway. Jaz imam rada take preproste recepte za katere ne rabim milijon stvari, in da je končni izdelek še vedno okusen. :) Tanja K.

    OdgovoriIzbriši
  10. Cake looks fantastic!
    http://ciastko-joli.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  11. These sound and look delicious and perfect for my family that cannot eat gluten! #recipeoftheweek

    OdgovoriIzbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig