četrtek, 5. december 2013

White chocolate & Nutella truffles / Nutellini tartufi



December will be sweet. I can’t resist to all the cute, sweet and enticing recipes. My list of December's posts  is sooooo long! I will not hesitate or limit myself. I’m almost bouncing of the floor, because I am so excited for all that baking, melting chocolate, turning on the mixer, peeking into the oven, those first bites and joy when you see that it turned our P E R F E C T L Y! Ooo happy month of December! We will be losing body weight in January, right? =)

Bite in these Truffles feels as if you’ve been hit by chocolate. Soft, rich and you immediately hit the point of all this. What is the point? When you say: ''Mmmmmm.''

With love, Neja


The recipe


Ingredients
300g chocolate
1 tablespoon butter
1/4 cup heavy whipping cream
1/3 cup Nutella
2 cups white chocolate/ chocolate chips
1 tablespoon oil (I used vegetable)
chocolate sprinkles (optional)

The process
In a double boiler (or a glass bowl set over simmering water) melt together the first four ingredients. Remove from heat and allow to cool. Cover and refrigerate for 2 hours. If you leave the mixture in the refrigerator for longer than 2 hours, it will likely become too firm to work with. So just allow it to soften at room temperature until you can.
Use a melon baller or spoon to form small balls. I powder my hands and spoon with cocoa, so the mixture is easier to work with and doesn't stick to everything. Once you have all the truffles formed, place in the freezer for 5-10 minutes.

In the mean time, melt the white chocolate and oil in a microwave safe bowl. I will microwave on high for 30 seconds, then stir, and repeat until the chocolate is melted. Dip each truffle in the melted chocolate to coat it, then place on a sheet of wax paper.

Add  sprinkles, before the white chocolate has time to set. Let these set over night or pop them in the refrigerator for 40 minutes. 

December bo sladek. Ne morem se upreti vsem prisrčnim, sladkim in vabljivim receptom. Moj seznam decembrskih objav je takoooo dolg! Ne bom se zadrževala ali omejevala.  Kar odbija me od tal, ker se tako veselim vse peke, topljenja čokolade, prižiganja mikserja, kukanja v pečico, tistih prvih ugrizov in veselja, ko vidiš, da ti je U S P E L O! Ooo, veseli mesec december! Hujšali bomo pa januarja, velja? =)

Ugriz v tele tartufe se čuti kot, da bi vas zadela čokolada. Mehko, bogato in takoj smo pri bistvu. Kaj pa je bistvo? Ko rečeš: ‘’Mmmmmm’’. 

Z ljubeznijo, Neja
Recept iz: A beautiful mess

Recept


Sestavine
300g čokolade
1 žlica masla
60g sladke smetane
100g Nutelle
300g bele čokolade
1 žlica olja
čokoladne mrvice za okrasitev ( neobvezno)

Postopek
V posodi nad vrelo vodo kupaj stopite prve štiri sestavine. Odstranite z ognja in pustite, da se ohladi. Pokritje in postavite v hladilnik za 2 uri. 
Iz hladilnika vzamite prej stopljeno čokolado, uporabite pripomoček, ki je namenjen za izdolbenje kroglic iz melone ali pa navadno žlico in med rokami oblikujte kroglice (jaz ga nisem imela in sem uporabila kar navadno čajno žlico). Roke si posujte s kakavom v prahu zato, da se čokolada ne prime preveč na roke. Ko imate vse tartufe oblikovane, jih postavite v zamrzovalnik za 5-10 minut.

V vmesnem času stopite belo čokolado. Tartufe potopite v belo čokolado in jih postavite na peki papir.

Po želji okrasite tartufe z mrvicami, še preden se bela čokolada strdi. Postavite jih v hladilnik za 40 minut.


Share:

11 komentarjev

  1. Joooooj krasno, prišla sem ravno iz službe lačna in tale recept (nič se grem z Milko tolažit)
    Si mi pa dala super idejo, jutri oče praznuje rd s prijatelji pa me je prosil če spečem kaj in bom tole naredila pa še v službo za miklavža nesla! Neja tole zgleda drugače božansko! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oo hvala Kristina! Res je simpl, mejčkn packarije zna biti edino takrat, ko se oblikuje kroglice. Raje podvoji/potroji količine, da boš imela dovolj za vse=)

      Izbriši
    2. Zdej grem ravno delat, jaz bom dala kar krat 5 k nas bo veliko :D

      Izbriši
    3. Uff, se boš nadelala=). Pošlji mi sliko tartufov na FB page, bi bila prav vesela.

      Izbriši
  2. Super izgledajo. Res pa je, da je treba malo pacat, da si narediš prave domače čokoladne tartufe.

    OdgovoriIzbriši
  3. Amazing recipe! I'll definitely have a try, these truffles look so good (and I guess they taste the same ❤️). Lovely blog, wanna follow each other via GFC? :)
    Red Velvet

    OdgovoriIzbriši
  4. Hej! Eno vprašanje imam, koliko kroglic si naredila iz te mase? Na originalnem receptu piše 15-17, je tukaj nekje?(: Zanima me, ker bom najverjetneje naredila tole za Božični koncert na faksu, da približno vem, koliko še moram dodati zraven.
    Drugače pa imaš super najboljše recepte! Vrhunski so(:
    x

    Crayons and Beads

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hey Vanja. Naredila sem jih toliko, kot jih je na tisti sliki, kjer še niso obliti z belo čokolado pa še kakšnega več, ker je slika malo odrezana=) nisem jih pa štela. Veliko več pa kot 17, ker sem sama povečala količino čokolade, kot jo je v originalnem receptu. Ooo, hvala ti, res si srček!

      Izbriši
  5. Tole moram pa probat :) Odlično izgledajo!

    OdgovoriIzbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig