petek, 8. marec 2013

Healthy recipe: Spinach salad / Solata s špinačo



Yesterday was a totally shitty day. Rainy, sour, I was lazy, nothing happened .. ugh, just pure  emptiness. But I am okay today. The day started with a drink in the city with my friend. We chatted like crazy! And that was enough for me to feel energetic again. Sometimes all you need, is one normal and honest conversation and a pitcher of lemonade that costs 2,60 eur =). This was followed by a search of perfume Chanel No. 5 for his special lady. Mmmm, I was quite tempted to buy one for myself. No! I can not! Oh no! We hugged  and  went in opposite directions. I finally went to the library. Before that, back home to pick a list of books that I wanted to take. Ahhh, the library is such a cool place. And I like people that are in there walking among the shelves. I don't know, I'm probably  wrong but according to my logic, people who read, are good people =).

And oh, because I was such a  good girl already, I decided to be an even better girl and go for a run. The positive side of  running  on a  Friday evening is that there is not a lot of people  outside. The negative side is that those who are outside, are mostly boys, ready to go out partying and to get drunk. Oh yeah, as soon as I see them I already know which way things will go. No, it's not an honor to hear them bark at me, shouting, and saying inappropriate things about my ass. Also the negative thing  is that I'm scared as hell, plus  it's cold and  it would be more enjoyable to do something else on a Friday night ... but ... if I let excuses prevail, I won't  get anywhere, right? If I continue to do the same things, nothing will change. It's not easy to be in shape and to get rid of a few kg. Therefore, this is worth the effort. Every thing that is worth a lot, requires effort. What I want to achieve, requires discipline, sweat, sometimes tears, pain, running in the dark, cold ... but I'm doing this for myself, for that feeling of pride when I finish. Well, today is International Women's Day. What does this mean to you? For me, this means that the woman does something for herself, that she nourishes her femininity, that she is independent, a best friend to herself, that she is sensual, and cares for her health, happiness, well-being .. Therefore, satisfied with herself. And this is why I run. For the woman in me! =)

Today I have for you a simple recipe for a salad. I eat a lot of salads lately, especially for dinner. I Absolutely can't eat just lettuce, I always add other things: chicken / avocado / bean / potato / eggs ..... But I found that the basil is a really great addition to any salad, mmm it immediately takes me to the sea.


With Love, Neja



Ingredients

  • Spinach
  • Rocket
  • Lamb's lettuce
  • Beans (White)
  • Carrots (yellow)


Včeraj je bil totalno posran dan. Deževno, kislo, nič se mi ni dalo, nič se ni zgodilo..uff, sama praznina. Ampak danes sem spet okej. Dan se je začel z drinkom v mestu, s prijateljem. Klepetala sva kot zmešana! In to je bilo dovolj, da sem se spet počutila energično. Včasih je vse kar potrebuješ, en normalen in iskren pogovor ob vrču limonade, ki stane 2, 60 eur =).  Temu je sledilo iskanje parfuma Chanel no 5 za njegovo drago. Mmmm, me je kar premamilo, da bi si še sama kakšnega kupila. Ne! Ne smem! Oh ne! Objem in že sva šla vsak v svojo smer. Jaz sem končno šla v knjižnico. Pred tem pa domov po seznam knjig, ki sem jih želela vzeti. Ah, knjižnica je tako cool prostor. In všeč so mi ljudje, ki se tam sprehajajo med policami. Ne vem, saj verjetno se motim ampak po moji logiki, so ljudje, ki berejo v redu ljudje =).

In oh, ker sem bila že tako pridna, sem se odločila to pridnost še potencirati in odšla na tek. Pozitivna plat tega, da tečeš v petek zvečer je, da je bolj malo ljudi zunaj. Negativna plat je, da tisti, ki so zunaj, so večinoma skupine mularije, še posebno fantov, ki se odpravljajo žurat, pit. Oh ja, takoj vem, v katero smer bodo šle stvari, ko bom šla mimo. Ne, ni mi v čast biti deležna tega, da lajajo, se derejo, me ogovarjajo in govorijo neprimerne stvari o moji riti. Negativno je tudi to, da me je strah kot hudič, da je mrzlo, da se mi ne da, da bi bilo bolj prijetno početi kaj drugega na petkov večer...ampak...če bom pustila, da izgovori prevladajo, ne bom nikamor prišla, kajne? Če bom še naprej počela enake stvari, se ne bo nič spremenilo. Ni lahko biti v formi in se znebiti par kg. Zato je pa to veliko vredno. Vsaka stvar, ki je veliko vredna zahteva trud. Kar želim doseči, zahteva disciplino, znoj, včasih tudi solze, bolečino, tek tudi v temi, mrazu... ampak to delam zase, za občutek ponosa, ko odtečem svoje. No, danes je Dan žena. Kaj to za vas pomeni? Zame pomeni to, da ženska samo sebe uresniči, da naredi kaj zase, da neguje svojo ženskost, da je samostojna, sama sebi najboljša prijateljica, da je senzualna, da skrbi za svoje zdravje, srečo, dobro počutje ..zato, da je zadovoljna sama s sabo. Zato tečem. Za žensko v sebi! =)

Danes imam za vas preprost recept za solato. Veliko jih pojem zadnje čase, predvsem za večerjo. Absolutno ne morem jesti samo solate, vedno dam noter kaj konkretnega: piščančje meso / avokado/ fižol/ krompir / jajca..... Sem pa ugotovila, da je bazilika res super dodatek k vsaki solati, mmm takoj me odpelje na morje.

Z ljubeznijo, Neja

Sestavine

  • Špinača
  • Rukola
  • Motovilec
  • Fižol (beli)
  • Korenje (rumeno)





Share:

8 komentarjev

  1. ooo kako luškan blog in čisto po naključju sem te odkrila :) Te že spremljam in hitim gledat stare objave :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hih, jaz pa tebe že od prej spremljam=). Hvala...luškano je moj cilj ! :D

      Izbriši
  2. Živjo! :) Na svojem blogu sem te nominirala za Liebster award:) zelo so mi všeč tvoji recepti, še posebej pa slikce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OOh, že tretjič! =) Hvala...Tudi jaz sledim tebi. <3

      Izbriši
  3. Jaz obožujem baziliko, da prav poseben okus. Pridna si , da tako veliko narediš zase, kar tako naprej.

    OdgovoriIzbriši
  4. Oooo, tole zgleda res njam njam :)) ... Tut sama obožujem solatke.

    OdgovoriIzbriši
  5. Please excuse my ignorance...but what language is this?
    Cordially,
    Michael

    OdgovoriIzbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig