sobota, 2. marec 2013

Healthy recipe: Fruity Smoothies / Sadni smoothiji



I just returned from the first of this year's run! Oh yes, it was cold and yes, it was a little harder because I am so full of fat and lazy because of winter..oh that winter .. but (!) .... It was right that I did this...that I finally activated myself. I started, I broke the ice and what motivates me the most when I breathe like  a freak when I run, is good music and  that picture in my head .... an image of a body  that I want to achieve and energy level, stamina that I lack! It is time for a change!  Also on this blog! From now on, all recipes will be grouped into 3 categories (I am obsessed with organizing, it is no wonder that I have to organize here too). So 3 categories:
  1. First Category: healthy recipes
  2. Second Category: romantic recipes (chocolate baby!! What is more romantic than chocolate ... NOTHING! Other non-chocolate desserts will be in the 3rd category)
  3. Third Category: comfort food/food for the soul (recipes that are neither healthy, not romantic, we like it, it makes us feel good and I don't know why you wouldn't eat it now and then, I cannot live without it, I would rather die)
Let's start at the beginning, so with breakfast. Smoothies, I find them the ideal start of the day. Either way it's best to eat fruit in the first half of the day, why not check  fruit off the list first thing  in the morning. It's not good to eat every day the same thing, so please don't be boring and  change your  breakfast routine after a couple of days or every day. My favorite breakfasts are healthy smoothies, quinoa with fruit (click on that, I posted the recipe  in October), fruit-muesli bars ( posted on November), plain oatmeal with fruit and nuts ... I plan however,  exploring in some other healthy options and I will publish it. You can of course use whatever liquid you prefer for the smoothies. I  don't like cow's milk, so I recently tested different types of plant milk and came to the conclusion that I don't care what type it is, as long  it's made out of some plant. I add ginger  almost every time because it is a super healthy thing =).
Drink up!

With love, Neja

Ingredients
  • Blueberries
  • Banana
  • Orange
  • Water / milk


Ingredients
  • Mint
  • Mango
  • Banana
  • Kiwi
  • Oat milk

Ingredients
  • 2 bananas
  • Dates
  • Rice milk

Ingredients
  • Apple (Granny Smith)
  • Pear
  • Ginger
  • Chia seeds
  • Millet milk 

Ravno sem se vrnila iz prvega letošnjega teka! O ja, bilo je mrzlo in ja, bilo je malo težje, ker sem cela zamaščena in zlenuhana od zime ..ampak (!) .... Bilo je prav, da sem se končno aktivirala. Začela sem, prebila sem led in tisto, kar me najbolj motivira, ko sopiham kot čudakinja, je muska in tista slika v glavi....slika telesa, ki ga želim doseči in nivo energije, kondicije, ki mi tako zelo manjkaaaa! Čas je za spremembe! Tudi na blogu! Od sedaj naprej bom vse recepte razvrstila v 3 kategorije (obsedena sem z organiziranjem, ni čudno, da si moram še tukaj dati duška). Torej 3 kategorije:
  1.  kategorija: zdravi recepti
  2.  kategorija: romantični recepti ( čokolada baby! Kaj je bolj romantičnega od čokolade... NIČ! ostale  ne-čokoladne sladice bodo v 3. kategoriji)
  3.  kategorija: hrana za dušo (torej hrana, ki ni ne zdrava, ne romantična, nam pa paše in ne vem zakaj si občasno ne bi privoščili tudi tega, ne morem živeti brez tega, raje kar takoj zaključim s teptanjem trave na temu svetu)
Začnimo na začetku, torej z zajtrkom. Smoothiji se mi zdijo idealen začetek dneva. Tako ali tako je najboljše, da sadje uživamo v prvi polovici dneva, zakaj ne bi to odkljukali takoj zjutraj. Sicer ni dobro, če vsak dan jeste eno in isto, zato prosim, ne bodite dolgočasni in zamenjajte svojo zajtrkovalno rutino. Moji najljubši zdravi zajtrki so smoothiji, kvinoja s sadjem (kliknite gor, recept sem objavila oktobra), ploščice s semeni, oreščki in sadjem (objavljeno novembra), navadni ovseni kosmiči s sadjem in oreščki... Planiram pa, da bom raziskala še kakšne druge zdrave opcije in jih objavila. Za tekočino seveda uporabite kar vam je ljubše. sama ne maram kravjega mleka, tako, da sem zadnje čase testirala različne vrste rastlinskih in prišla do zaključka, da mi je precej vseeno katere vrste je, samo da je rastlinsko. Skoraj vedno pa dodam ingver, ker je super zdrava stvarca =).
Do dna!

Z ljubeznijo, Neja

Sestavine
  • Borovnice
  • Banana
  • Pomaranča
  • Voda/mleko
Sestavine
  • Meta
  • Mango
  • Banana
  • Kivi
  • Ovseno mleko
Sestavine
  • 2 banani
  • Dateljni
  • Riževo mleko
Sestavine
  • Jabolko (Granny Smith)
  • Hruška
  • Ingver
  • Chia semena
  • Proseno mleko
Share:

35 komentarjev

  1. Jaz začnem vsak dan z 3 dcl sveže iztisnjenega zelenjavno sadnega soka, tak, da sva skoraj na istem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe, super!! Pa topla limonada je tud fajn na prazen želodec.

      Izbriši
  2. Hej Neja. Sem prvič na tvojem blogu in sem prvo mislila, da nisi slovenka. Potem pa berem in berem in sem prišla do slovenščine :P Prav nasmejala sem se sama sebi.. Pa še ang. komentar si mi napisala. :D
    No, da preidem k bistvu. Malokrat mi je všeč kakšen blog o hrani, ampak k tebi se še vračam 100%. Ker tudi sama, nikoli nisem marala kuhinje in kuhanja ali pečenja. Zadnje čase pa mi je luštno, sploh pa če vem, da še je zdravo...In ta post in ostali me čisto inspirirajo, kar trenutno, da mi bo kuhinja še bolj všeč, najbolj potrebujem.. Zato inspiracijo pa so krive tudi čudovite fotografije. Si še pišema. Lepo ustvarjaj v kuhinji in v tekanju :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. OOh!! Evelina!!! kako si pa ti sweet! =) Angleščina..ja..hehe..tega je pri meni dosti. Imam pa oboje, da je za vse. Tudi meni je tvoj blog super, imam veliko za nadoknaditi..moram za nazaj prebrati kaj si ustvarjala. Ravno to hočem pokazati, da lahko vsak kuha, to je moj potep v svet kuhanja..veliko moram še poiskusiti, sem še na začetku. Ja, oglasi se še kaj! =)

      Izbriši
  3. Tudi sama ne pijem kravjega mleka tako da super recepti in komaj čakam, da jih poskusim. Fotografije pa, kot vedno ena a =)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Manca! Se trudim =). Ja kravje mleko..kaj pa vem, nikoli ga nisem marala, nagravžen se mi zdi.

      Izbriši
    2. No jaz mam drugačne probleme-ga ne smem, ampak sem zdaj že hvala bogu na tej stopnji, da se mi, enako kot tebi, gravža. Res, super recepti in božanski blog! =)

      Izbriši
  4. Tile smoothieji super zgledajo! Najbolj me mika tisti z banano in borovnicami. :)

    Sandra - The Puzzle of Sandra's Life

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Variant za smoothie je res na kile...In obožujem tvoj blog!

      Izbriši
  5. Pozdravljena,
    prvič berem tvoj blog. Zanimiv, lepe fotografije, prisrčni zapisi. Kar tako naprej :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ker rada prebiram tvoje objave, te na mojem blogu čaka ena simbolična nagradica za tvoj blog :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Waw to pa je presenečenje! Hvala! Res lepo, si mi polepšala dan=). Se bom spravila k delu, še ta teden ;).

      Izbriši
  7. zdravi, za piko na i pa še luštni in fotogenični! :) Sem vedno večji pristaš smoothijev & vsega zdraavega tko da bo superca sproti prebirat take yummy receptke :):)

    OdgovoriIzbriši
  8. Zelo zanimiv blog imaš in rada se bom vračala k tebi in seveda tudi preizkušala tvoje recepte!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaaaaa, vrni si še kaj...da se nas bo čim več družilo =) In hvala ti.

      Izbriši
  9. It looks so yummy! I just came across your blog and I'm your newest follower :) Would you mind checking out our blog & if you like, following back via GFC and Bloglovin'? Looking forward to your next post! xx

    sixthtractate.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  10. jummm!! obožujem smoothije, tko da tole bom definitivno probala! in ful lepe slike! prav v užitek je prebirat tak blog! =)

    OdgovoriIzbriši
  11. Čeprav vidim, da si jo že dobila, te na mojem blogu čaka nagradica :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Tudi jaz obožujem smoothije na vse načine..
    Drugače pa imaš res luštkan blog ♥

    Lep dan še naprej! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Sanna! Obožujem tvojo 'thinking and dreaming' kategorijo =)

      Izbriši
  13. ooo, super post, odlične ideje! :) men je tut super met smoothije za zajtrk, ker so lahki in pa hitr dobiš tisto "potrebno" količino sadja na dan! :) ampak ponavad sama skos delam en in isti smoothie, tako da hvala ti za ideje :)
    Gaja xx

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Smešno tudi sama eno in isto sadje ''mečem'' v mixer :D

      Izbriši
  14. Mmmm, banana in borovnica <3! Se strinjam z Gajo - smoothiji so super za zajtrk, itd :). Hvala za super ideje :)!

    xx

    OdgovoriIzbriši
  15. Super recepti, bom definitivno poskusila! Res imas lep blogec in slikice <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvalaaa, pošiljam ljubezen nazaj, všeč mi je kar počneš in tvoj stil!

      Izbriši
  16. These smoothies look so delicious! On top of that they have such healthy and nutritious ingredients! Will have to try them out. thanks for sharing!

    Sita xx
    http://buttonsapart.blogspot.co.uk/

    OdgovoriIzbriši
  17. Gimme the mango & mint every day. What a winner!!!

    OdgovoriIzbriši

Tell me something =)

© You CAN have your cake and eat it too. | All rights reserved.
Blog Layout Created by pipdig